Skolan

Tänkte jag kunde skriva ett mer ingående inlägg om hur skolan är och så medan jag väntar på att Vera ska komma hem från bion. So here we go:
.
Skolan startar vid 8:10 men de flesta är där en halvtimme innan för att snacka med kompisar och för att göra läxor. har förresten fått skjuts med Bethany och Vera tis- tors, fett skönt! Fast det tar bokstavligt talat under en minut att åka bil till skolan från mig men ändå, haha! Iallafall första lektionen har jag Anatomy och där lär vi oss om kroppens olika kroppsdelar och deras funktioner osv. Under året kommer vi att desikera en fårhjärna, koöga, grishjärta, en hel gris och en hel katt... jippiee... Jag tycker att det är en interessant klass hittils och läraren är grym! Dock kommer det nog bli ganska svårt med tanke på att jag verkligen inte kan alla olika kroppsdelar på engelska, men får använda google translate på mobilen som tur är.
 
Exakt klockan 9:01 så ringer en klocka i hela skolan och då får man lämna klassrummet, men inte innan dess. Om man ska gå på toa eller något sådant måste man be om ett hallpass från läraren. När lektionen är slut så går man DIREKT (man har nästan inte ens tid att gå till skåpet) till nästa lektion, man har fyra minuter på sig innan klockan ringer igen och signalerar att lektionen har börjat och man ska vara i klassrummet innan klockan ringer. Så man har i princip inga raster. Väldigt annorlunda från Sverige! 
 
Nästa lektion är Survivor och den är helt ok. Läraren, Mr Voss, är ganska skön. Just nu pratar vi om att köpa hus men vi kommer lära oss allt möjligt som är bra att kunna. Bl.a. hur man lagar handfat och om man fått punka på däcket och sånt, ganska skön kurs alltså! 
 
Sedan är det dags för Engelska. Ja vad ska man säga om det. Absolut inte det roligaste ämnet! Efter det är det dags för matte. Inte så kul det heller, haha! Det är dessutom väldigt svårt att fatta när de är på engelska plus att de inte löser saker på samma sätt osv. Men det kommer nog gå bra, plus att läraren är skön också! 
Sedan är de dags för lunch! Och gissa vad, den varar i hela 30min! haha seriöst det är ingen vila! Maten har varit okey hittills men man betalar varje dag och man kan ta med egen lunch om man vill. Något som är väldigt interessant är kösystemet vid lunchen. Jag har ätit med juniorer och man har rätt att budge:a, gå före, de som går i klasser under. Så man kan helt enkelt säga att the freshmens får äta sist! haha! Freshmans blir ganska dåligt behandlade ibörjan och det fins en ramsa som går: "Stupiid freshmans" och så klappar man händerna. Ganska taskigt men de är tydligen bara så i början av året. 
 
Efter lunchen har jag American History, lätt tråkigaste klassen! läraren är lite dryg men han är iallafall inte sträng så de är skönt! Sedan är de fine arts, de är ganska kul och just nu håller vi på att göra saker inför homecoming som är om tre veckor. Tagga! :D
Sista lektionen jag har för dagen är study hall och där gör man läxor eller om man ligger efter i något. Skönt eftersom man får läxor i allt hela tiden! 
 
Skolan slutar klockan 15:00 och min volleybollträning börjar 15:30 men vi ska vara ombytta och börja värma upp vid 15:15-15:20 så de blir att springa direkt dit. Träningen är slut vid 17:30 och då äntligen får man pusta ut! Hem och dusha, fixa sig och ut igen och träffa vänner och hitta på saker. Så nu kanske ni förstår varför det är svårt att blogga under veckan, haha! 
 
Helt sjukt långt inlägg! Jag är väldigt imponerad om någon läst ända ner till denna meningen! Jag trivs iallafall jättebra och jag har väldigt bra lärare osv. 
 
xoxo
 

High School

Förlåt för sjukt dålig uppdatering! Men jag har verkligen inte alls haft tid! Jag har haft fullt upp hela tiden. Men iallafall, har nu klarat av fyra dagar på en american high school! Första dagen var inte alls så farlig som jag hade föreställt mig. Det gick verkligen super! Alla var jättetrevliga och gulliga och jag behövde inte sitta själv på lunchen (skönt!). Jag bytte två klasser så jag har inte Health and physichal education längre utan jag har en klass som heter Survivor istället. Man lär sig typ om hur man överlever vardagslivet eller något sådant, haha. Just nu snackar vi om hur man ska tänka när man köper hus, ganska interessant faktiskt. Och så bytte jag Precalculus (svår matte) till Algebra 2 (lätt matte), fett skönt.
 
I måndags så träffade jag underbara Vera på volleybollträningen. Hon är en utbytesstudent från Tyskland och hon bor på samma gata som jag. Hon är bara så himla skön och vi kommer jättebra överens! Så vi hängde i måndags efter skolan, och tisdags och igår! haha! Alla tre dagarna var vi Vera, Jag, Bethany (veras hostsister), Wyatt och Erika. Alla underbart sköna Juniorer (11th graders). Skulle egentligen åka med dem till Spencer (iowa) nu ikväll och kolla på bio men min värdmamma lät mig inte åka för det är ganska långt och vi skulle va sex pers i en bil... Så det var ganska jättetråkigt. Men jag ska kanske gå över till Vera när de kommer hem igen och sova där, hoppas Kia säger ja bara! haha!
Mina läroböcker, dom är SUPERSTORA och SUPERTUNGA! De har minst 1000 sidor och väger 200kg!

Fairmont Fair

Så idag vart det en trip till Fairmont där jag träffade svennen Louise. Det var sjukt kul att snacka lite svenska! :D Vi hade de jättetrevligt! Åkte karuseller, kollade på djur och åt,åt,åt. Rikigt mumsig cheese burger och en helt sjukt go brownie delight (brownie med glass och chokladfudge på)! ASGOTT!!
Köpte även en träningsväska till voleybollen (rosa som bara den) och en Minnesota Vikings (fotbollslaget i Minnesota) t-shirt att träna i.
När vi kom hem till Louise så fick jag internet via deras wifi, och såg då att jag hade fått ett meddelande från Zach på fb där det stod att det var en bonfire ikväll klockan sju och han undrade ifall jag vill komma. Tyvärr var klockan halv åtta när jag såg meddelandet.. Och jag kom inte tillbaka till Jackson förrens vid typ nio och bonfire:n var tjugo min från jackson så tyvärr fick jag skippa den denna gången. Vilket sög eftersom det vore skönt att snacka lite mer med folk innan skolan börjar på måndag. Är som sagt sjukligt nervös!!
Snackade även en del med Louise och hennes värdmamma idag om att kanske hoppa upp till juniorerna (11th graders) istället, vi får se hur det blir.
.
Hittade världens godaste tuggummi!! Och smaken höll
en halv evighet! Mumma!

MOUNTAIN DEW!! älska!

Brownie Delight. Vill ha en till... Ska dit imorgon igen
så det blir nog en till då! :D

Fina Louise! 

Karuseller! 

Minnesota Vikings! 

Älska mobil och cambilder! not..

Mtn Dew

Nyfunnen bästavänn! Varför har vi inte denna gudomliga dryck i Sverige?!

View

Utsikten från mitt rum, ganska fint enligt mig!
.
Annars händer det inte så mycket idag. Ska på v-boll träning om två timmar så jag chillar mest.
xoxo

Me

Jag idag, osminkad och sjukt taggad inför volleybollträning.
.
Fan vad cool man kan vara då!

Keep calm and play Volleyball

Jag är helt slut av all träning, den värsta träningsvärken har försvunnit nu men igår gick jag bokstavligt talat omkring som en anka! Jag tränade totalt 13h måndag och tisdag. Men det är skitkul med volleyboll!! Hamnade dock i c-squad (9th graders) eftersom jag aldrig spelat förut. Alla är jätteduktiga och det motiverar mig verkligen att försöka bli bättre. Ska träna idag också, halv fem till halv sju. Taggaråå!
.
I tisdags gick jag till skolan och fick mitt schema och skåp (kodlås, hjälp!!). Dessa kurser blev det:

Period 1: 8:10 - 9:01 - Anatomy

Period 2: 9:05 - 9:56
Health and Physical education

Period 3: 10:00 – 10:51
English 10

Period 4: 10:55 - 11:46
Trig/preCal (matte)

lunch 11:46 - 12:16

Period 5: 12:16 - 1:08
American History

Period 6: 1:12 - 2:04
Fine Arts 1 (bild)

Period 7: 2:08 - 3:00
Study Hall (arbeta med läxor)

Volleyball practice 3:30-5:30

Så detta är mitt schema, samma varje dag hela terminen. Ville egentligen verkligen ha digitial fotografi men läraren hade slutat... Blev sjukt besviken. Hamnade förresten i 10th grade dvs Sophmore. Det är super för de ungdommarna jag har träffat är alla sophmores så det är skönt att jag känner igen lite människor på måndag. Är  galet nervös inför första skoldagen! Kommer vara helt vilsen! 

På lördag ska jag antagligen åka till Fairmont med svenska Louise som bor en kvart ifrån mig. Vi ska gå på Fairmont fair och det är typ en marknad med djur, mat och karuseller osv. Det ska bli jättekul! Och sen pratas det på att det kanske blir en till bonfire i helgen, de vore awesome! 
.
Fixade lite bilder på mitt rum också:
Min underbara breeeeeda säng!

Bonfire party

Har haft en grymt trevlig kväll! Träffade många nya ungdommar, vi var 17st totalt tror jag. Vi hade en bonfire (brasa) som vi satt runt och snackade. Sedan vid elva gick vi ner till älven och där strippade nästan alla killar och sedan hoppade de i. Galet! Tyvärr var detta inte alls poppis bland föräldrarna, en del blev utskällda... Amerikanarna är mycket strikatre än svenskar, de har curfews (tidende måsta vara hemma) och ganska många får inte börja dejta förrens de är 16 (!!!). Men det var kul iallafall, kommer aldrig glömma denna kväll!
.
Galningar som badade! (gotta love mobilbilder!)

Idag är en speciell dag för idag så fyller bästa Maja 16 år! Grattis Majsan!! Ha det bäst nere i Texas! 
Grattiiiis!!

Tvättar

Yaaay tvättar kläder! Så kuuul! eller...nej. Inte kul alls faktiskt. Men förutom det så chattar jag med svenska Louise (<--- länk) som bor i Sherburn, vilket ligger ca en kvart från Jackson. Vi håller på att planera när vi ska träffas och det blir antagligen nästa helg, längtar! Ska bli fett kul att träffa godingen igen!
Ikväll så är det dags för bonfire:n, ska bli jättekul att umgås med jämnåriga igen! Tagga!
.
I mina nya träningskläder till volleybollen. Ska bli så jävla kul!
(klart jag gör tummen upp, som alltid nuförtiden...hehe)

Tre stater

Idag har det varit busy, busy hela dagen. Vi åkte och shoppade loss i Sioux Falls i South Dakota villket ligger ca 1,5h från Jackson. Jag behövde massa grejer till volleybollen och skolan. Allt är verkligen sjukt billligt här! Köpte ett par converse för 300spänn liksom (i Sverige kostar de 700kr). Nu ikväll åkte vi på en liten roadtrip ner till Spirit lake och Spencer i Iowa. Det är två jättefina mysiga städer! Så idag har jag varit i hela 3 olika stater, Minnesota, South Dakota och Iowa. Min lista på besökta stater börjar bli ganska lång faktiskt:
New Yersey
New York
Conneticut
Rhode Island
Massachusetts
Ilinois
Minnesota
South Dakota
Iowa

Ganska bra jobbat på två veckor tycker jag. Tog lite bilder idag också:
Vid gränsen till Iowa. På skylten står det: "The people of Iowa welcome you".
Notera den raka vägen också. Det är så ÖVERALLT!

Vi passerade en Drive-In bio också.
Kommer definitivt åka dit och kolla på en film någon gång!

De visade Ice Age när vi åkte förbi påväg hem,
det såg jättemysigt ut med alla bilar!

Spirit Lake, sjukt mysig stad med flera sjöar. 

Spencers vattentorn. Deras High School's maskot är en tiger därav tassen.

JCC Huskies

Goooo Huskies!!

Säffle

Hittade en gullig video om min stora hemstad Säffle! haha!


Svar

Hej :)
Jag undrar om du betalade för camp:en i new york och hur mycket de kostade isåfall :P snygg blogg

Svar: Lägret var inte i New York utan på Bryant University i Rhode Island, vilket ligger ca tre timmars bilresa norr om the big apple. Det kostade extra att välja till Camp, men minns inte hur mycket tyvärr. Du får kolla upp med EF. Tack du! :)

Annars då? Imorgon drar vi till Sioux Falls för shopping inför volleybollen och skolan. Ska bli kul att göra någonting, idag så har jag bara varit hemma och chillat. Har tyvärr gått och blivit förkyld så har typ sovit hela dagen, hehe...

 

Jag just nu, lyssnar på musik i min stoooooora underbara rosa säng!


August 8th

Mötet för volleybollen i måndags gick jättebra! Beställde matchkläder och fick reda på träningstider. Träningarna börjar nästa vecka och då blir det tre heldagar med träning. Sex och en halv timme varje dag! Kommer vara helt slut, otränad som jag är... Sedan när skolan börjar (den 20e) så är det träning varje vardag efter skolan 3:30-5:30 pm. Plus att det kommer vara ca 2 matcher varje vecka också! Fatta vad mycket träning! Men jag är verkligen astaggad, ska bli så jäkla kul! Däremot så kommer de bli lite jobbigt med tanke på att jag bara spelat volleyboll någongång sådär bara för skojs skull medans de som spelar i laget har spelat jättelänge. Men vafan jag får väl lära mig! :D Gooo JCC Huskies!!
Igår så åkte jag hem till en tjej som heter Sydney, som ska gå i min klass. Hon hade bjudit in några andra tjejer så vi var sex stycken: jag, Sydney, Lydia, Rachel, Sarah och Mackenzie. Vi åt pizza, grillade marshmallows och snackade. Det var supermysigt! Och på lördag hostar två killar (tror de heter Jack och Mark) en bonfire för min skull så att jag ska få träffa andra ungdommar. Jag har aldrig träffat dessa människor förut och det är så himla gulligt av dem att göra detta för min skull, trots att de inte känner mig! Alla är så underbart snälla och välkomnande!
Har inga nya bilder att lägga upp för tillfället så det blir en JCC Huskies bild och några roliga cambilder från camp.
.
Alexandra, Louise, Lina, Jennifer och jag
Snygga jag och Amadeus...

Jackson MN

Min sammanfattning av Jackson MN:
Majsfält, vindkraftverk och pickups.
Det är verkligen Jackson i ett nötskal, och jag älskar't! Idag har jag tagit det chill och Darin tog med mig på en liten åktur runt i området. Ikväll ska jag på möte i skolan, håller tummarna för att jag ska få börja spela Volleyboll nästa vecka. 
Gatan jag bor på

Huset! De håller på att göra om lite på utsidan.

Jag i pickupen

Majsfält och vindkraftverk

The typical pickup!

Bildbomb - Camp

Leverar massa bilder från Camp!
.
Knut och Fredrik


Jennifer och jag

Signerar varandras skoltröjor. Jennifer, Louise och Lina

Julia! (the turtle, haha!)

Söta Sofia

Christopher/Kricket/Craik/Chris

Craik's rygg, notera att det står Tove på två ställen. Status!!

Amadeus/Ama/Ammar'N

Jag och Ama

Nancy våran lärare, bästa!

Queen and King! Jennifer blev queen! :D

Drottningen Jennifer!

Gulliga Ama som skrev mitt namn på sin arm

Kinamat!! (som smakade skit tyvärr..)

Har haft två underbart roliga veckor med underbara människor! Tack så hemskt mycket!


Home

Äntligen framme!! Jag kom hit till Jackson, Minnesota igår vid halv elva på förmiddagen. Där blev jag mött av gulliga Kia (jag har lärt mig nu att det uttalas "kajja") och Darin. Jag landade i Minneapolis och därifrån var det en tretimmars lång bilresa. När vi kom fram till Jackson så visade de mig runt. Det är så himla fint här! Det går en älv genom staden och det är kulligt med massor av lövträd. Runt om Jackson är det helt platt med MASSOR av majsfält. Och MASSOR av vindkraftverk, ungefär 260 stycken!
Mer om familjen, den består av Kia och Darin och en hund (jack russel terrier) Maddy. Kia och Darin är verkligen supersnälla och vill visa mig runt och sånt. Idag var vi på ett dop för Grace som är Kia's brors barn. Så vi var i kyrkan på förmiddagen och sedan åkta vi hem till Kia's bror och åt lunch och pratade. Kia's familj är verkligen supertrevlig. När vi kom hem så bakade vi kakor och sedan träffade vi min IEC Maggie, som också var supergullig.
Imorgon kväll så ska vi gå på ett möte på skolan för att jag vill börja i Volleyball och träningen startar nästa måndag. På tisdag kväll så ska jag få träffa en tjej, Sydney, som är lika gammal som jag och som ska gå i samma årskurs.
.
Tänkte svara på två frågor jag fick i en kommentar också:
Hejj :)
har några frågor som jag hoppas du vill svara på :)
1. använde du EF-väskan som handbagage? isf får man mycket plats i den?
2. kommer du vara junior/senior på din skola?
hoppas du får ett grymt år!
kommer definitvt att följa det! :)
1. Ja det gjorde jag, precis som de flesta andra. Men jag HATAR den!! Den har gått isönder i dragkedjan och det gjorde den för de andra med, vet inte någon som tycker den är bra. jag menar hallååå, vi ska resa med den här väskan kan de iaf ge oss en som funkar?! Man får väl plats med okejmycket men man skulle få plats med mer om man tog en annan. Om jag vore du så skulle jag ha på mig EF-tröjan när du reser och skippa väskan.
2. Kia tror jag kommer vara Sophmore, vilket är året under junior. Vi får se hur det blir när jag åker till skolan nästa vecka. 
Tack, det hoppas jag med! :)
.

Jag flög först från Boston till Chicago och sedan vidare till Minneapolis.

Från chicago flög jag i ett extremt litet flygplan!

läskigt litet...

Vindkraftverk och majsfält!

Söta Maddy

Min framtida skola, Jackson County Central High School.
(jag vet att bilderna suger, men har inte haft tid eller ork att ta fram min system än..)Update

So what have I been up to? Jag vet att jag suger på att uppdatera men vi gör saker hela tiden här på universitetet! I måndags drog vi och åkte rullskridskor och körde lasertag. Det kändes otroligt amerikanskt och man fick låna sådanadär rullskridskor med fyra hjul. Sedan på tisdagen så åkte vi och shoppade loss på ett mall; forever 21, Hollister, Acombrie & Fitch, Victorias secret osv. I onsdags hade vi Volleyball turnering och vi vann!! Jag var på hejarklacken och vi sjöng bland annat "Ooooh it's hot in here, must be some thunder in the atmosphere!" eftersom att vår "skola" Franklin har thunder som maskot. Det var jättekul och alla var aspepp! Och idag så var det talent show och det var väldigt många begåvade människor som dansade, sjöng och skojade.
Imorgon natt (mellan 1 och 5) så lämnar alla camp för att åka till våra värdfamiljer. Jag är astaggad på att äntligen få träffa min hostfamily, har väntat så himla länge och jag kan verkligen inte fatta att på lördag får jag äntligen göra det! Samtidigt är det tråkigt att lämna alla sköna människor här..
Ja det var en snabb redovisning av min vecka. Jag har det superbra här i USA och trivs till tusen!!
Puss
.
Söta tjejer som hejade på Knut som sjöng på the talent show! Jennifer, Louise, Lina och Ida.
Lägger upp fler bilder när jag kommit till värdfamiljen, promise.