Sweet sixteen

Weeee nu är jag hela 16 bast! haha! :D Har haft en helt underbar födelsedag, helt klart en av de bästa! Allt var jättebra förutom att jag är förkyld, men aja hade en super dag iallafall! Nu längtar jag efter paketet från Sverige som väntas komma imorgon, excited som bara den!!! :D SVENSKT GODIS (hoppas jag.. haha)!!!! 
När jag kom till skolan imorse så hade Bethany och Vera gjort oreo bars, dom jag asgoda, tog slut direkt. Sen efter first hour så gick jag till mitt skåp och då hade vera pyntat de och satt upp massa gulliga lappar. Så himla sött, älskar den kvinnan! Efter skolan tog vi foton för volleybollen och sedan spelade vi mot Windom, våran största konkurrent, och vi vann! Första gången på 5 år! Det var awesome och jag fick spela, det kändes så himla bra! Jag och Vera får mest rocka bänken eftersom det är första gången vi spelar, men det gör oss inget vi har askul ändå! 
Vad kan jag mer säga, dagen var som sagt underbar! 
Jag och Vera <3
Underbara oreo bars, mmm!
Söta Vera pyntade mitt skåp! 
Jersee gjorde en grym skylt! :D
Volleyboll match, sjukt spännande men vi vann såklart! 

busy

Som ni ser på bilden nedan så kommer det vara en fullproppad helg. På torsdag är det min födelsedag (woooooop!!) plus att vi har volleyboll match och volleyboll fotografering. På fredag drar vi upp till Redwood Falls och kollar när Jackson spelar fotboll mot dem (när jag säger fotboll menar jag alltid amerikansk fotboll). I Redwood Falls bor svenska Christopher och tyska Amadeus som jag träffade på camp så det ska bli sjukt kul att få träffa dem igen! :D
På fredag är det även en sleepover i kyrkan, får se om jag går på det men de verkar kul. Så många härliga människor i den gruppen! Sedan på lördag är det en Bonfire ute på landet hos Von Ohlen. Det är några seniorer som fixat den och nästan alla utbytisar ska dit så det ska bli roligt som bara den! 
 
Min vackra JCC Huskies kalender! Kom på nu att vi borde åka och rulla rullskridskor till helgen! Hmm, får ta upp detta med Vera ;) haha

Answer

tilda Om: Pictures!!  
Tycker att din blogg är skitbra! favoriten av de utb-bloggar jag läser :) hur gammal är du och hur gamla är de du går med? är du freshmen, sophrome, junior eller senior? behöver du gå om ett år när du kommer tillbaks till sverige? tack för en toppenblogg!
 
Svar: Tack! Vad roligt! :D Jag fyller 16 nu på torsdag (woopwoop!) Alltså jag är i klasser med sophmores, freshmens och seniors. Jag är sophmore (10th grade), men man hänger med alla grades här, fast jag umgås mest med juniorer. Ja jag måste gå om ett år så jag börjar 1:an på gymnasiet när jag kommer tillbaka. Kraam
 
Så sant, så sant!

Homecoming dance

I lördags var det dags för homecoming dance! Det var roligt att träffa kompisar och dansa. Men jag kan bara säga att det var lite föööööör likt ett mellanstadie disco.. haha! Men det var kul iallafall. Alla hade typ jeans och en fin topp, inga fancy dresses här inte. (haha jag vet; älska min svengelska!) 
Me, Vera, Haley, Jersee, Bethany, Kenna, Jenna and Nathalie! 
Me, Vera, Jenna and Nathalie
The foreigners: Adele (hungary), Dennis (germnay), vera (germany), me, Jan-jaap (Netherlands), Senta, (germany)
Vera, me and Bethany <3
Vera and me! 
 

Music

Lite mera musik härifrån Minnesota, lite country och lite annat! enjoy!  
 
 
 

More pictures

Fått bilder från Vera nu, så här kommer en bildbomb till! 
Jag och Vera försöker göra lite cheerleading! gick bra...haha
Vera och jag pker rullskridskor!
Homecoming royalty
Homecoming king and queen! 
Nominerade till att bli king and queen.
Igår var det en parad och då var det en gul pickup med alla utbytisar i! woop! 
Jag och min lunchbuddy Jan-Jaap! (ja de är hans namn.. haha!)
Vera och Jan-Jaap <3

Pictures!!

Som jag skrev i förra inlägget, bilder säger mer än ord. Så här kommer en bildbomb från Volleyboll, Powderpuff game (seniortjejerna spelade amerikansk fotboll mot juniortjejerna) och ironman game (seniorkillarna spelade volleyboll mot juniorkillarna). Enjoy!
Jag som nummer 30 tillsammans med mitt underbara lag!
 
C-squad JCC Huskies!!
Jag är middle hitter, #30
Jag visar lite konståkinings moves (slutade dock för ca fem år sedan så kan nästan inget men kul iallafall!)
Minnesota skylten på vägen hem från Volleyboll tournament:et.
Jag och vera under powderpuff! 
Seniors är blå och Juniors är vita
Redo att spela! Powderpuff var något bland det roligaste jag har gjort här,
om ni får chansen: GÖR DET!
Muggar i staketet utanför fotbolls planen (JCC står för Jackson County Central)
Seniors spelar volleyboll! Otroligt snygga i spandex och allt!
Snygg block! 
Hiiiiit!! 
 
Ja det var allt jag har för tillfället från min systemkamera. Ska som sagt sno bilder från Vera så ni får lite mer all around bilder! xoxo
 
By the way: anledningen till powderpuff och ironman är att de just nu är homecoming week. Under veckan har det varit dress-up days, tävlingar, cornation (kröning av kung och drottning). I morgon är det dags för en parad genom staden (med bla. alla utbytisar på ett flak!) och på lördag är det homecoming dance. Sjukt rolig vecka!! :D
 

Update

Okey, så jag tänkte att jag kanske skulle ta och uppdatera bloggen lite eftersom jag inte gjort det på nästan en månad... Sorry för det! Men som sagt, gör saker hela tiden och när jag väl har tid över är det inte så att jag är så jättepigg på att blogga, vill mest slappa och sova om jag får lite egentid! haha! Jag klagar absolut inte, jag vill bara förklara varför jag inte har bloggat så ofta på sistone. Jag upplever hellre massa nya saker än att sitta hemma pch blogga men när jag får tid över (som nu) så ska jag verkligen försöka att uppdatera! :) 

Så vad har hänt här i Amerika nu då. Snabb review: Skola, State Fair, Volleyball games, Volleyball tournaments, shoppande, ÄTA, umgås, sleepovers, powderpuff game, homecoming week, american football games, homecoming queen and king, cornation, amerikanska high school killar, gråtande high school tjejer på toaletten, youth group, 80's workout day, twin day, western day, subway, dairy queen, burgerking, Mc Donalds, PIZZA RANCH, sluta skolan tidigare för att det var för varmt ute (40grader), gå upp i vikt, lyssna på country music, hänga med VERA 24/7, rollerskating, stjärnskåda, tie dye etc. 

Jaa det var ju en del det, det är säkert massa saker som jag missat nu men det var i princip det som hänt de senaste 4 veckorna. Galet! Men bilder säger mer än ord (plus att jag bara vill gå och lägga mig just nu, haha) så nu bjussar jag bilder! 
 
Och juste by the way här i Amerika heter jag antingen TÅvA eller TÅvEJ... sjukt irriterande haha.
 
Jag och Vera när vi spelade powderpuff! 
(juniortjejerna spelar mot seniortjejerna i amerikansk fotboll, SJUKT KUL!)
Vera och Bethany, världens bästa!
En till underbar bild på Vera och Bethany (buffy)
Vera (tysk), Dennis (tysk) och jag (svensk)! 
Bilder från homecoming cornation. Zach och Lydia blev king and queen! Värdiga vinnare (jag röstade på dem!)
Hittade massa svenska saker på State Fair i Minneapolis
Fick mysa med denna sötnöten, Grace
En korridor i skolan!
Här äter vi lunch, fast borden är borta på denna bilden
Jag och underbara Vera! 
 
Jag har inte tagit så många bra bilder, men det har Vera gjort så ska försöka sno dem så att ni får se lite mer! Det är jättesvårt att skriva på svenska, börjar skriva på engelska hela tiden just nu när jag skriver detta inlägget! haha sjukt. Iallafall så älskar jag det här och stortrivs! Hoppas allt är bra hemma i Sverige med.
 
 

Country Music

Det som ungdommarna (och alla vuxna också) i Jackson lyssnar mest på är Country music... Tänkte att ni skulle få ett litet smakprov på den musik jag får lyssna på när jag cruisar runt i bilen. Jag börjar faktiskt gilla det mer och mer, haha!
 
Denna är nog mest populär just nu, och alla är typ galet kära i artisten Luke Bryan! haha!
 
 
 

What I've been up to

Tänkte att jag kanske skulle ta mig tid och skriva ett litet inlägg igen. Så vad har jag gjort? Förra helgen drog Vera, Bethany, Wyatt och jag till Mankato och shoppade. Det var trevligt, trevligt. Denna veckan har jag gått i skolan och det blir bara roligare och roligare varje dag.  Börjar faktiskt lära känna lite människor på riktigt!  I onsdags och igår fick vi sluta tidigare (12:00) för att det var så sjukt varmt ute, hela 40 grader. Så vi drog till Pizza Ranch och åt lunch, mums! Det var sjukt chill, vore najs om det kunde vara så varje dag! 
Igår var det dags för min första Volleybollmatch! Det var redigt roligt fast vi förlorade tyvärr.. Men B-squad och Varsity (de bättre lagen från vår skola) vann iallafall, överlägset! Så det var kul iallafall! 
 
Idag var vi lediga från skolan för det är "larbour weekend" denna helgen så vi är lediga måndag också! :D woop woop! Så idag åkte vi (jag, Vera, Bethany, Jessica och Kenna) till Spirit Lake och åt lunch på Taco House (asgott!!). Sedan drog vi vidare till Spencer där Jessica gjorde en navelpiercing och sedan shoppade vi på Walmart. Den butiken har f*n ALLT! Himmelrike!
 
 
Bethany och Vera, så söta så! 

Solnedgången är alltid så himla vacker här!

 I den amerikanska skollbussen på väg till matchen!
 
 
Shelby, Kenna och Sidney

Huskies Volleyball! Wooop!
 

Hann även se typ sex minuter av fotbolls matchen när vi kom till baka från Okabena där vi spelade vår volleybollmatch. Vi vann med 59-6! Det stackars förlorarmotlaget hade åkt buss i hela 8h för att spela den matchen, galet!

En nervös Jessica precis innan hon piercade naveln!